Om Peder

I 2009 skjedde det et indre skifte i meg som snudde livet mitt på hodet. Jeg var 18 år og gikk siste året på videregående skole. Sett fra utsiden var jeg ung og lovende. Jeg fikk gode karakterer, spilte fotball, likte å feste og hadde gode venner. Men i mitt indre følte jeg tomhet, sorg og frustrasjon. Den livsveien samfunnet viste meg virket meningsløs og dørgende kjedelig. 

Så oppdaget jeg en bok om meditasjon. Hver gang jeg leste den boken fikk jeg en skikkelig Halellujah!-følelse. Tårene kom ofte trillende sammen med latter, glede og en enorm inspirasjon. Bokens budskap rørte en dyp visdom og tilstedeværelse i meg bakenfor alle tanker og ord - ren Væren. Denne opplevelsen av en dypere tilstedeværelse ga livet mitt mening igjen.

 

Plutselig var den festglade danseløven Peder forvandlet til en nyfrelst vegansk buddhist. Det var et sjokk for familie og venner. Jeg på min side var overrasket over at de virket likegyldig til det som var så brennende sant for meg. Jeg kjente på selvforakt og skamfølelse for min annerledeshet, og det ble en kamp i møtet med mine omgivelser. Jeg ble ekstremt opptatt av å spise sunt for å unngå å kjenne på hvor sårbar og overveldet jeg var. Denne tilstanden kalles ortoreksi. Til slutt nådde jeg et bunnpunkt hvor jeg innså at jeg ikke lenger kunne flykte fra meg selv. Det var som om jeg var død på innsiden. I dette bunnpunktet hadde jeg en sterk opplevelse av at det jeg ønsker er sannhet. Å erkjenne sannheten om hva jeg virkelig er, og å leve i sannhet. Å møte alt det vonde som var klart til å bli sett. Jeg tillot meg å kjenne all sorgen, sinne og sårbarheten jeg hadde holdt inne. Det var ufattelig frigjørende. Samtidig løsnet behovet for kontrollen rundt mat.

 

Siden den gang har jeg vært dedikert til min indre prosess gjennom meditasjon, healing og etterhvert yoga. I mange år var det svært utfordrende. Jeg hadde mange sterke åndelige opplevelser, og kjente på en dyp indre frihet og kraft. Men fordi jeg ikke levde ut friheten min i hverdagen opplevdes livet ofte tungt og vanskelig. Jeg prøvde meg på flere studier både i Norge og Hawaii, men tradisjonell skolegang var fortsatt dørgende kjedelig.

I 2015 deltok jeg på mine første meditasjonsretreat og siden har jeg vært med på 12 retreater. 11 av dem i regi av Andre Noah som har vært en stor inspirasjon på min vei. 

I 2017 tok jeg motet til meg og begynte å jobbe deltid som healer på Ametysten i Bergen.

I 2018 tok jeg en 100 timers Teacher Training i Yin Yoga på Axelsons i Oslo, etterfulgt av en 200 timers TT hos YogaWorks. Med ny inspirasjon begynte jeg å jobbe som yogalærer på flere studioer i Bergen. 

En ny vei i livet mitt tok form hvor jeg innså at jeg virkelig kan leve av det jeg brenner for med yoga, meditasjon og healing. Jeg flyttet til Jæren i 2019 for å drive med surfing. Her har jeg jobbet som yogalærer og drevet JærYoga studio på Klepp i over 2 år.

Det å leve ut min sanne lidenskap gjennom yoga, meditasjon og healing er en gave jeg er uendelig takknemlig for. Det er et arbeid som skjer i ett med min indre prosess og jeg gleder meg ufattelig mye til veien videre! Et nytt kapittel begynner snart hvor jeg blir en del av Era Life Center som starter opp i Bergen i løpet av 2022!