FDAC7A18-18D9-4805-ABC0-3580EFA66AB7.jpeg

Om Peder

I 2009 skjedde det et indre skifte i meg som snudde livet mitt på hodet. Jeg var 18 år og gikk siste året på videregående skole. Sett fra utsiden var jeg ung og lovende. Jeg fikk gode karakterer, spilte fotball, likte å feste og hadde gode venner. Men i mitt indre følte jeg tomhet, sorg og frustrasjon. Den livsveien samfunnet viste meg virket meningsløs og dørgende kjedelig.

 

Så oppdaget jeg en bok om meditasjon. Hver gang jeg leste den boken fikk jeg en skikkelig Halellujah!-følelse. Tårene kom ofte trillende sammen med latter, glede og en enorm inspirasjon. Bokens budskap rørte en dyp visdom og tilstedeværelse i meg bakenfor alle tanker og ord - ren Væren. Denne opplevelsen av en dypere tilstedeværelse ga livet mitt mening igjen.

 

Plutselig var den festglade danseløven Peder forvandlet til en nyfrelst vegansk buddhist. Det var et sjokk for familie og venner. Jeg på min side var overrasket over at de virket likegyldig til det som var så brennende sant for meg. Jeg kjente på selvforakt og skamfølelse for min annerledeshet, og det ble en kamp i møtet med mine omgivelser. Jeg ble ekstremt opptatt av å spise sunt for å unngå å kjenne på hvor sårbar og overveldet jeg var. Denne tilstanden kalles ortoreksi.

 

Til slutt nådde jeg et bunnpunkt hvor jeg innså at jeg ikke lenger kunne flykte fra meg selv. Det var som om jeg var død på innsiden. I dette bunnpunktet hadde jeg en sterk opplevelse av at det jeg ønsker er sannhet. Å erkjenne sannheten om hva jeg virkelig er, og å leve det. Å møte alt det vonde som var klart til å bli sett. Jeg tillot meg å kjenne all sorgen, sinne og sårbarheten jeg hadde holdt inne. Det var ufattelig frigjørende. Samtidig løsnet behovet for kontrollen rundt mat.

 

Siden den gang har jeg vært dedikert til min indre prosess gjennom meditasjon, healing og etterhvert yoga. I mange år var det svært utfordrende. Jeg hadde sterke åndelige opplevelser, og kjente på en dyp indre frihet og kraft. Men fordi jeg ikke levde ut friheten min opplevdes hverdagen tung og vanskelig. Jeg prøvde meg på flere studier både i Norge og Hawaii, men tradisjonell skolegang var fortsatt dørgende kjedelig.

I 2015 deltok jeg på min første meditasjonsretreat og siden har jeg vært med på 13 retreater. 12 av dem i regi av Andre Noah som har vært en stor inspirasjon på min vei som healer.

I 2017 startet jeg å jobbe deltid som healer på Ametysten i Bergen.

I 2018 tok jeg en 100 timers Teacher Training i Yin Yoga på Axelsons i Oslo, etterfulgt av en 200 timers TT hos YogaWorks.

 

Med ny inspirasjon begynte jeg å jobbe som yogalærer på flere studioer i Bergen. En ny vei i livet mitt tok form hvor jeg innså at jeg virkelig kan leve av det jeg brenner for med yoga, meditasjon og healing. Jeg flyttet til Jæren i 2019 for å drive med surfing, en annen stor lidenskap. Her jobbet jeg som yogalærer og drev JærYoga studio på Klepp i over 2 år.

Etter en noen gode år på Jæren er jeg nå tilbake i Bergen. Jeg er utrolig takknemlig for å leve av det jeg digger aller mest, nemlig healingarbeidet mitt. Jeg er også veldig glad for være en del av Era Life Center, et nytt kultursenter i Bergen sentrum. Vi er en gruppe ildsjeler som brenner for å formidle hvordan vi mennesker kan forene kunst, vitenskap og spiritualitet. Og hvordan vi kan leve det i hverdagen slik at vi kan leve et godt liv. Vi har mye spennende på gang fremover! Du finner mer info om det her: Era Life Center