top of page
FDAC7A18-18D9-4805-ABC0-3580EFA66AB7.jpeg

Om Peder

Tjohei på deg! Mitt navn er altså Peder og jeg er healer, kunstner, surfer og en leken apekatt. Det er en ære at du tar deg tid til å lese litt om meg og min vei til å følge mitt kall her i livet!

 

Det jeg brenner for er å formidle den dypere tilstedeværelsen vi er med en leken vri, som gir litt faen i å bli eller få til noe som helst. 

 

Jeg har selv gjennomgått en aldri så liten livskrise. En krise som lot latterkrampen og tårene jeg holdt inne renne fri, og åpnet meg opp til livets magi. Jeg tror vi ofte trenger en krise eller to som viser oss hva vi virkelig er og ønsker. Hvis det er av interesse så kan du lese litt om dette lenger nede på denne siden. Jeg vet godt hvor utfordrende det kan være å leve i et samfunn der det meste handler om prestasjon og å bli god nok. Der mennesket må tilpasse seg et ødelagt samfunnssystem, istedenfor at samfunnssystemet er der for enkeltmennesket.

 

Tiden er inne for at vi som mennesker og samfunn stopper opp og dropper ut av rotteracet. Slik at vi kan anerkjenne hva som er levende inni oss, hva vi virkelig er og ønsker i livet. Du er allerede god nok. Kanskje uendelig mer enn god nok. Vår sanne natur er fred, glede og lekenhet. En evig intelligens som ikke trenger kontroll på det vi uansett ikke kan kontrollere. Hvis du er god nok og ikke trenger å bevise noe, hva er vitsen med å styre livet? Kanskje du kan flyte med det evige øyeblikket slik det skjer her og nå? Nyte det å være den du er i hele din kraft og mykhet. 

I 2009 skjedde det et indre skifte i meg som snudde livet mitt på hodet. Jeg var 18 år og gikk siste året på videregående skole. Sett fra utsiden var jeg ung og lovende. Jeg fikk gode karakterer, spilte fotball, likte å feste og hadde gode venner. Men i mitt indre følte jeg tomhet, sorg og frustrasjon. Den livsveien samfunnet viste meg virket meningsløs og dørgende kjedelig.

 

Så oppdaget jeg en bok om meditasjon. Hver gang jeg leste den boken fikk jeg en skikkelig Halellujah!-følelse. Tårene kom ofte trillende sammen med latter, glede og en enorm inspirasjon. Bokens budskap rørte en dyp visdom og tilstedeværelse i meg bakenfor alle tanker og ord - ren Væren. Denne opplevelsen av en dypere tilstedeværelse ga livet mitt mening igjen.

 

Plutselig var den festglade danseløven Peder forvandlet til en nyfrelst vegansk buddhist. Det var et sjokk for familie og venner. Jeg på min side var overrasket over at de virket likegyldig til det som var så brennende sant for meg. Jeg kjente på selvforakt og skamfølelse for min annerledeshet, og det ble en kamp i møtet med mine omgivelser. Jeg ble ekstremt opptatt av å spise sunt for å unngå å kjenne på hvor sårbar og overveldet jeg var. Denne tilstanden kalles ortoreksi.

 

Til slutt nådde jeg et bunnpunkt hvor jeg innså at jeg ikke lenger kunne flykte fra meg selv. Det var som om jeg var død på innsiden. I dette bunnpunktet hadde jeg en sterk opplevelse av at det jeg ønsker er sannhet. Å erkjenne sannheten om hva jeg virkelig er, og å leve det. Å møte alt det vonde som var klart til å bli sett. Jeg tillot meg å kjenne all sorgen, sinne og sårbarheten jeg hadde holdt inne. Det var ufattelig frigjørende. Samtidig løsnet behovet for kontrollen rundt mat.

 

Siden den gang har jeg vært dedikert til min indre prosess gjennom meditasjon, healing og etterhvert yoga. I mange år var det svært utfordrende. Jeg hadde sterke åndelige opplevelser, og kjente på en dyp indre frihet og kraft. Men fordi jeg ikke levde ut friheten min opplevdes hverdagen tung og vanskelig. Jeg prøvde meg på flere studier både i Norge og Hawaii, men tradisjonell skolegang var fortsatt dørgende kjedelig.

I 2015 deltok jeg på min første meditasjonsretreat og siden har jeg vært med på 13 retreater. 12 av dem i regi av Andre Noah som har vært en stor inspirasjon på min vei som healer.

I 2017 startet jeg å jobbe deltid som healer på Ametysten i Bergen.

I 2018 tok jeg en 100 timers Teacher Training i Yin Yoga på Axelsons i Oslo, etterfulgt av en 200 timers TT hos YogaWorks.

 

Med ny inspirasjon begynte jeg å jobbe som yogalærer på flere studioer i Bergen. En ny vei i livet mitt tok form hvor jeg innså at jeg virkelig kan leve av det jeg brenner for med yoga, meditasjon og healing. Jeg flyttet til Jæren i 2019 for å drive med surfing, en annen stor lidenskap. Her jobbet jeg som yogalærer og drev JærYoga studio på Klepp i 2,5 år under hele koronapandemien, med nye restriksjoner ca. annenhver uke. God timing!  

Etter en noen gode år på Jæren er jeg nå tilbake i Bergen. Jeg er takknemlig for denne muligheten til å leve av det jeg brenner for og digger aller mest, nemlig healingen. Jeg er også veldig glad for være en del av Era Life Center, et nytt kultursenter i Bergen sentrum. Vi er en gruppe ildsjeler som brenner for å formidle den levende visdommen i kunst, vitenskap og spiritualitet som vårt sanne jeg. Når vi lar denne visdommen være levende i hverdagen åpnes det livet vi virkelig ønsker å leve. Å virkelig være og leve kjærlighetsmennesket vi er og en ny jord.  Vi har mye spennende på gang fremover! Du finner mer info om det her: Era Life Center

bottom of page